Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: >

Kő struktúrájú, felületre hajlítható, UV fény hatására világító díszburkolat.

SZABADALMI ELJÁRÁS ALATT, MAGYAR TERMÉK! 

Jelenleg egyedi megrendeléseket tudunk teljesíteni.
Érdeklődjön a következő elérhetőségek egyikén:
Tel: +36-20-359-6864
e-mail: info@ko-tegla.hu

Kő struktúrájú, felületre hajlítható, UV fény hatására világító díszburkolat.

A fénykő különleges hatása abban a “belső” fényben rejlik, amit az izzó lávához hasonlóan bocsájt ki magából. Alkalmazása a jövőbe mutat mint látvány és hangulatelem egyaránt. A fénykőből készíthetők világító falak, mennyezet, használható továbbá bútorok, kandallók, egyéb tárgyak kiegészítőjeként. Nagyon jól kombinálható fémekkel, üveggel. Használatával hangulatvilágítási rendszerek építhetők.

A napközben begyűjtött fényt éjszaka visszasugározza, kellő fényt biztosít a lakásban való tájékozódáshoz. A fénykő burkolat felületi kvarc erősítésű, kőhatású és tapintású díszburkoló anyag. A fénykő 4 mm vastagságú hajlítható, alak szerint szabálytalan kő, vagy téglalap. Legnagyobb mérete 100x50 cm.Nappal látható színeiben mediterrán, vagy egyéb kövek színeit jeleníti meg. Éjszaka UV fénnyel megvilágítva zöld, kék, sárga, narancsvörös színeket, és ezek árnyalatait mutatja. Fénykő burkolataink ultra-ibolya (UV) fény hatására feltöltődnek, majd a fényforrás megszűnésével típustól függően különböző színű és erősségű fényt bocsájtanak ki magukból. A világító kő szerkezetének összetevői között van egy olyan anyag amelynek molekulái adott energiájú, hullámhosszúságú fény elnyelésekor magasabb energiájú állapotba kerülnek, majd visszaállnak nyugalmi helyzetükbe, de közben a felvett energia egy részét fény formájában adják le.

A gerjesztő fény megszűnése után a kibocsájtott fény akár 6-10 órán át is látható. Legerősebben a zöld a kék kevésbé a narancssárga majd a parázs-vörös világít. A kezdeti fény mindig a legerősebb, amely kb. egy óráig tart, majd egy óra után folyamatos elhalványulás mellett leadja a felvett fény szinte teljes mennyiségét, ami különböző ideig, 6-10 órán át látható.Használata egyszerű, pormentesen darabolható, csemperagasztóval, kőragasztóval felrakható. Fényforrások: UV-fényt szinte minden fényforrás bocsát ki magából, a napfény, hagyományos izzólámpák, LED-ek, UV-fénycsövek. Ezek a burkolatok leggyorsabban a napfénytől, zárt térben pedig az UV-A tartományban működő, közismerten UV fénycsövektől töltődnek fel. A fénykő állandó UV-A világítás alatt mutatja a legszebb színét, és a legnagyobb fényt. Ez a fényerő lehet akkora, ha elegendő felület áll rendelkezésre, hogy maga a fal válik a helyiségben fényforrássá. Más egyidejűleg alkalmazott fényforrások gyengíthetik ezt a hatást. A fénykő burkolatok különleges tulajdonsága a thermoflexibilitás, melegítésre (hőlégfújó) ívre- és sarokra is hajlíthatók.

A fénykő olyan alapanyagokból készül, amelyek egészségre nem ártalmasak, nem mérgezők, a szervezetben nem szívódnak fel.

Rendezés:
Nézet: