Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával, szép otthon!

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával, szép otthon!

 

 

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával szép otthon!


 

 
 
Évekig nézegettük ezt a rettenetes udvari homlokzatot, iparost meg sem mertünk kérdezni, hogy mennyibe kerülne rendbehozni. Azt kellett eldöntenünk, hogy spóroljunk –e ablakokra, de akkor már kell a párkány, ha párkány, akkor kell az eresz, ha kell az eresz, akkor kell a térkő, mi lesz a kapuoszlop ronda betonjával…már kezdtünk az egészről lemondani.
 
 
Az áttörést tulajdonképpen a kapuoszlop díszítésének megoldása hozta, mert szerkezetileg stabil volt, csak valamilyen könnyű, házilag is felrakható díszburkolatot kellett találni. Ez lett a DekoPanel. A további jó hír az volt, hogy ebből lehet rendelni nagyobb, 50x100 cm-es táblákat, amiből több díszítő elemet is lehetett készíteni,  ablakpárkányhoz, ajtófülkéhez. Osztottunk-szoroztunk, végül is vettünk egy vödör festéket 10000 Ft-ért, 20000 Ft. a díszburkolat, 5000 Ft. egy bontott ablak, 5000 ft-ért berakta egy ismerős.
 
 
Ezeken kívül már csak egy zsák csemperagasztó és egy zacskó fűmag kellett a projekthez, meg a saját munka. A legutálatosabb a gázcső megtisztítása és lefestése volt abban a magasságban. A ház falán lévő lyukrendszer javítgatása inkább a türelmünket tette próbára, de hát szóba sem jött a nemesvakolat és a szakmunka finanszírozása. Kötöttünk néhány kompromisszumot, de hát a teljesség igénye nélküli házi projektekben ez benne van, és nem bírtuk volna további négy évig a napi munka után azt a homlokzatot nézegetni. 

 

A nagy ötlet az ajtófülke kiburkolása volt, ezt viszonylag kevés helyen alkalmazzák, szerintem nagyon feldobta a házat. A párkányok már gyorsan mentek, a kapuoszlop is meglett egy nap alatt. A DekoPanel burkolatokhoz lehet kapni javító tapaszt, amivel saját színében össze lehet növeszteni a sarkokon lévő lapokat, és így olyan mintha terméskőből lenne az oszlop kirakva. Hála a díszburkolat-ötletnek,az amúgy jellegtelen épület igazán gyönyörűséges kis otthonná vált. Összességében 50000 Ft-ból egy hét alatt igen látványos dolgot csináltunk, amikor belekezdtünk magunk sem hittük volna!
 
 
 
Ilyen volt, ilyen lett! :)
Tartalomhoz tartozó címkék: hír blog cikk