Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Burkolás házilag? Ha belevágunk, akkor tegyük felkészülten!

Burkolás házilag? Ha belevágunk, akkor tegyük felkészülten!

A hidegburkolás végezhető szakember segítsége nélkül is, de azért, ha először szeretnénk kipróbálni a tehetségünket ezekben a burkolási munkálatokban, érdemes olyan helyiségben- kerti lak, kiülő, nyári konyha, présház, kamra - végezni, ahol nem probléma, ha nem lesz tökéletes a felület, amit létrehoztunk.

A lépések a következők padló burkolásakor:

Első lépésként alaposan tisztítsuk meg a felületet, melyet burkolni szeretnénk. Ha járólapot készülünk lerakni, akkor kicsit jobban elő kell készíteni a felületet, hiszen alapozás előtt teljesen el kell távolítani minden szennyeződést, gipsz vagy egyéb törmeléket. Amennyiben a padló olyan állapotú és szükséges, használjunk aljzat kiegyenlítőt is, mielőtt a burkolási munkálatokat elkezdenénk.

 

 

Ha pormentesítettük a felületet, jöhet az alapozás. Ha lehet, válasszunk műgyanta bázisú, diszperziós alapozót, mely beton, vagy egyéb nedvszívó felületekre alkalmas. Ha nem ilyen felületet burkolunk, válasszunk hozzá olyan alapozót, mely a felülethez alkalmazkodik. A megfelelő arányban kikevert alapozó anyagot a legegyszerűbb festőhengerrel, teddy hengerrel felvinni. Kapjon bőven a felület az alapozóból, de csak amíg felszívja, különben marad egy vékony, felső réteg, ami felesleges és le kell szedni.

 

Felületünk előkészítése, alapozása után ha szükséges, át kell csiszolnunk a felületet, majd jöhet, a sarkok, repedések megerősítése. Amikor a talaj teljesen egyenletes, vízmentesített, kezdődhet a padlólap, járólap felrakása. Keverjük be a megfelelő ragasztót, ügyeljünk a tökéletes állagra, nagyon sok múlhat a pontos arányokon. Legyen egy jó minőségű, fogazott glettvasunk, amivel a ragasztót felhordjuk a felületre Használjunk vízszintezőt, valamint készüljünk fel arra, hogy szükség lesz csempevágóra is, mely szintén kölcsönözhető berendezés.

 

Ügyeljünk arra, hogy az a sor, amely a leginkább szem előtt lesz, legyen teljesen egyenletes, ehhez állítsunk be a merőleges falon egy derékszöget, utána pedig a fuga keresztekkel tartsuk majd a távolságot a lapok között, így szabályos lesz a lehelyezett lapsor és a köztük lévő távolság. A fugázáshoz válasszunk megfelelő színt, ügyeljünk a bekeverési arányokra. A fugázás mikéntjéről, legfontosabb tudnivalóiról EBBEN A CIKKBEN olvashatnak.

*a képek kereskedelmi felhasználásra ingyenesek

Tartalomhoz tartozó címkék: blog burkolás cikk