Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

PVC panel felrakása

PVC panel felrakási útmutató

Letöltés

A panelek felrakásához szükséges, könnyen beszerezhető eszközök: ceruza, vonalzó, mérőszalag, vízmérték, olló, kinyomópisztoly és vizes bázisú szerelőragasztó.

A falfelület mindig legyen sima, zsír és pormentes. A panelek gipszkarton felületre, tapétázott, festett falra és meglévő csempére is egyszerűen felhelyezhetők.

Az adott falfelület és a panelek méretei alapján jelöljük ki a kezdő pontot.A vízmérték segítségével húzzuk meg azt az egyenest, amihez a paneleket tudjuk majd igazítani.

Helyezzük a ragasztót a kinyomópisztolyba. A felrakást általában lentről felfelé, kívülről befelé haladva végezzük, ügyelve a pontos illesztésekre, így nem lesz ferde. 

   

Ha szükséges, akkor a szélső panel(ek) szélét vágjuk egyenesre, egy ceruza, vonalzó és olló segítségével. Pontosan mérjünk, így szép lesz az illeszkedés.

A panelek külső vagy belső sarkokra és élekre hajlíthatóak. Mérjük ki a kellő távolságot, rajzoljuk be a panel hátulján és a képen látható módon felhelyezés előtt hajlítsuk meg a panelt. Egy hajszárító használatával rásegíthetünk a hajlításra.

Nyomjunk a kinyomópisztoly segítségével ragasztót a panelek szélein körbe, illetve mintától függően több helyen csíkokat, ahol illeszkedik a falhoz, hogy kellően megmerevítse a panelt.

A paneleket illesszük egymás után úgy, hogy a szélei fedjék egymást.Szükség esetén az illesztéseknél utólag is nyomhatunk még ragasztót az illeszkedés javításához.

A ragasztó teljes száradási ideje 24 óra ,ezutántudjuk a falpaneleket 'használatba venni'. A tisztítás nedves törlőkendővel, vagy tisztószerrel történhet. Kerüljük a dörzsszivacsos tisztítást.