Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szeletelt tégla, vágott tégla, vagy Kastello tégla - miből is készüljön a falburkolat ?

Szeletelt tégla, vágott tégla, vagy Kastello tégla - miből is készüljön a falburkolat ?

Téglából, vagy burkoló téglából általában akkor készítünk falburkolatot...

Téglából, vagy burkoló téglából általában akkor készítünk falburkolatot, ha rusztikus megjelenést szeretnénk kölcsönözni otthonunk külső vagy belső tereinek. Üzletek homlokzatán is gyakran megjelenik ez a burkolattípus.  A falburkoló anyag  kiválasztásánál fontos szempont a burkolat alapanyaga. A szeletelt, vagy vágott tégla agyagból égetett kisméretű téglából készül, általában vágókorongos darabolási eljárással. A többnyire 2.5-3. cm vastag, külső, és belső szeletek között lényeges különbség a felületben van. A külső szelet a szokványos tégla keskenyebb, eredeti részét mutatja - akár vakolat darabokkal,  míg a belső téglaszelet erősen porózus, lyukacsos felületű és sokkal törékenyebb.

A képen jól látható a belső téglaszelet szivacsos felülete, kültéri falburkolatnak legfeljebb védett helyen, impregnálóval kezelve érdemes alkalmazni.

A Kastello falburkolat tégla elemei lényegesen vékonyabbak, kb. 10 mm vastagok, emiatt könnyebbek is, ami nagyon fontos tényező pl. nikecellre történő felburkoláskor. Anyagukat tekintve a Kastello falburkoló lapok speciális könnyűbetonból készülnek, felületükön és anyagukban is színezettek. A nagy színválaszték, az egyszerű darabolás és felrakás, valamint a kézi gyártás során kialakított különleges felületi struktúra jellemzi ezt a rusztikus falburkolatot. Ez a burkolatttípus dobozolt, így könnyen, tisztán szállítható személyautóval is.  Alkalmazhatjuk ezt a burkoló anyagot beltéren és kültéren egyaránt, formájában, mind színében időtálló felület lesz az eredmény!

Az alábbi referencia képünkön, a Kastello Rozsda falburkolat látható.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk hír