Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

TÉGLABURKOLAT - ÉS HŐSZIGETELÉS EGYBEN?

TÉGLABURKOLAT - ÉS HŐSZIGETELÉS EGYBEN? Sok otthonban jelent fűtés megtakarítást és falburkolatot egyben ez az ötletes új termék!

Mi a titka ennek?

A válasz látszólag egyszerű: egy polisztirolra integrált műgyantás vékony burkolat, ami megjelenési formáját tekintve lehet tégla, kő, fa, márvány, lamellás falburkolat, szóval sokféle struktúra, de hogyan is működik?

Önmagában a 2 cm vastag polisztirol, plusz a néhány mm vastag burkolati struktúra sokunkat talán megmosolyogtat, de ebben az esetben nem egy nagy családi ház teljes hőszigetelésére kell elsősorban koncentrálni- főképp ha nem telik rá, hanem a leggyakrabban használt helyiségek, azon belül is az ülő, fekvő bútoraink környékén lévő terekben uralkodó hőérzetre.

Hogyan tehetnénk tehát komfortosabbá ezeket a helyeket?  

Sok házban, lakásban mindig akad egy "fagyzug" pl. az északi fal, vagy a gyakori széljárásnak falak télen, ezeken a helyeken mindig kellemetlenebb tartózkodni mint a ház többi részén. Tegyünk egy próbát egy kisebb 2 cm vastag polisztirollal, tegyük a falhoz és rögtön érezni fogjuk a tenyerünkön a különbséget, ami nagyon nagy. A falból csak úgy ömlik a hideg, míg a polisztirol környékén határozottan meleget érzünk. Ezt a problémát oldották meg sokszor a jó öreg falvédő szőnyegek, hogy éjszaka ne kelljen kikúszni az ágy szélére a hideget ontó fal miatt. A hőszigetelő falburkolat ennél nagyságrendekkel többet ér, főképp ha az üldögélő helyeket körbevevő falainkon ragasztjuk fel ezeket pl. a kanapé, vagy a heverő mögött. Ezeken a helyeken mindig komfortosabb hőérzetre van szükség. Hőérzetünket egy étkező sarokban is kellemessé tehetjük ilyen falburkolattal, télen-nyáron, mert az átforrósodott fal legalább olyan utálatos mint a hideg.

Hogy is takarít meg nekünk ez a viszonylag vékony polisztirol falburkolat fűtésszámlát?

Az eddig leírtakból talán már ki is derült: amikor a meleg érzetünk komfortos, nem tekerjük feljebb a termosztátot. Mozgás közben szervezetünk hőt termel, akkor elég a 19 fok is, pihenéskor viszont melegebbre van szükségünk, na ilyenkor számít hogy nem sugároznak a falak hideget, nem kell annyit ráadni a fűtésre.

Lábazat hőszigetelésére, a hőhíd jelenség megszüntetésére, ráadásul házunk külső díszítésére ez a burkolat telitalálat kiváltképp akkor, ha  van alagsor aminek egy része általában a talajszint felett van. Ezek a burkolatok amúgy nagyon könnyűek, felragasztásuk gyerekjáték. https://www.ko-tegla.hu/hoszigetelo_ko-tegla_panel_186/tegla_falburkolo_panel_30x120_cm

A hőszigetelő tulajdonságon felül van azonban egy másik tényező, ami miatt letehetjük a voksunkat egy ilyen falburkolat mellett. Az otthonunkban lévő burkolatok, bútorok, tárgyaink harmóniájának nagyszerű kiegészítője lehet egy ilyen praktikus, modern falburkolat. A paletta széles, a kortárs nyers beton struktúra, a modern lamellás falburkolat, a deszka antik megjelenése, a tégla örök sárgás-vörös melege, a márvány elegáns felülete mind-mind ékessége lehet otthonunknak, a minimál stíluson át az indusztriális jellegig.

Ízelítőnek mutatunk is néhányat:

https://www.ko-tegla.hu/hoszigetelo_ko-tegla_panel_186/vintage_deszka_falburkolat_rozsnyoi_burkolatoktol

 

 

 

A nagyobb választékot itt lehet nézegetni: https://www.ko-tegla.hu/hoszigetelo_ko-tegla_panel_186

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk hír