Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tippjeink burkoláshoz

Tippjeink burkoláshoz

Ha burkolat felújítás előtt áll, mindenképpen érdemes átgondolt és megfontolt tervet készíteni, akkor is, ha saját magunk végezzük a kivitelezési munkálatokat, de az esetben is, ha szakemberre bízzuk. Nézzük meg, hogy melyek azok a fontos szempontok, amire mindenképpen figyeljünk mindkét esetben!

Pontokba szedtük, hogy mire kell ügyelni:

1. Vizesblokkok - fürdőszoba, mellékhelyiség, konyhai mosogató környéke - burkolásánál különösen nagy figyelmet kell szentelnünk a vízszigetelésnek, mert a szomszédos helyiségek beázásához vezethet a vízszigetelés hiánya, megspórolása. Ha már megtörtént a baj, akkor az egész munkánk kárba vész, hiszen le kell verni a csempét, fel kell szedni a járólapot, és kezdődhet az egész burkolás, festés elölről. 

2. Pontos mérés - költségkímélés! Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző burkolatokat, alaposan és igen pontosan mérjük le a helyiséget, hogy megfelelő mennyiséget vásároljunk csempéből, padlólapból, hajlítható burkolatból. Vegyük számításba a fúga közöket, sarkok burkolását, esetleg ha van a helyiségben ablak, ajtó... Érdemes kipróbálni az interneten fellelhető csempe és padlólap kalkulátorokat, melyek segítségével egészen pontos mennyiségekkel is tudunk számolni. Az nem gond, ha pár lap megmarad, de az igen, ha túl keveset vásárolunk, és nem tudjuk pótolni a hiányzó darabokat, mert már nem kapható, nem elérhető.

3. A ragasztó megválasztása is rendkívól fontos momentum tervezéskor, vásárláskor. A különböző anyagú, méretű burkolólapok más-más ragasztóanyagot igényelnek. Erről tájékozódjunk a kereskedőnél, interneten, a vásárolt márka saját weboldalán, de semmiképpen ne egy tipp legyen, hogy mivel helyezzük fel a burkolatainkat. Nem biztos, hogy a legolcsóbb is megfelelő számunkra, szánjunk időt és pénzt a jó választásra.

4. Mindig ellenőrizze több doboz, akár ugyanolyan csempe, járólap, díszburkolat vásárlásakor is a kaliber számot, hiszen a gyártás során egyforma típusú burkolatok esetében is keletkezhet eltérés, ha más-más gyártássoron állítják elő. A kaliber szám pontosan megmondja, hogy mely lapok készültek egyazon gyártássoron, így nem lesz később gond a fúgázásnál, egyenletes felrakásnál.

5. Ügyeljünk rá, hogy milyen helyiséget burkolunk, s ahhoz megfelelő burkolatot válasszunk. Nem lehet egy terasz burkolására beltéri burkolatot használni, hiszen a vízfelvétele nem azonos az úgynevezett greslapokéval. Ezen lapok felhelyezésekor is nagy figyelmet kell szentelni a megfelelő ragasztó kiválasztására, hogy megfelelően tapadjon a burkolat felületéhez. Természetesen a teraszok vízszigetelése kiemelten fontos, akár egyetlen hideg évszak is elég ahhoz, hogy a burkolat kopogni kezdjen és felváljon, így a teljes munkánk kárba veszhet. Terasz burkolásakor ne felejtsük el, hogy a lapokat 2%-os lejtéssel kell felragasztani, hogy ne álljon meg a víz a felületen és ne szivárogjon be a fúgán keresztül a lapok alá. 


6. Sarkok burkolásánál ne használjunk egyszerű fúgázó anyagot, hiszen minden épület mozog, a hagyományos fúga egy idő után megrepedezhet, ami nem túl esztétikus látvány. Ennek megelőzésére nagyon rugalmas és vízzáró szaniter szilikont kell használni a fugahézagok tömítésére.

 

 

*a képek kereskedelmi felhasználásra ingyenesek

Tartalomhoz tartozó címkék: blog burkolás cikk