Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Homlokzatburkolás - 1. rész

Homlokzatburkolás - 1. rész

A ház külső megjelenése nagyon sokat elárul a bent tartózkodók életéről és személyiségéről. Szép, ápolt, vagy elhanyagolt, kopott? Mindig sokkal többet foglalkozunk azzal, hogy otthonunk belsőépítészeti szempontokból tükrözze ízlésünket, stílusunkat, de oda leginkább csak azokat a személyeket, családtagokat, barátokat engedjük be. Valójában azonban többen szemlélik meg házunkat kívülről, s a legszembetűnőbb természetesen a homlokzat, a szemmel látható utcafronti falfelületek, a kerítés lábazat vagy éppen az ajtók, ablakok díszítettsége. Az esztétikai megjelenés mellett nem elhanyagolható, hogy a homlokzatburkolás milyen sokban hozzájárul az épület hő-és hangszigeteléséhez is.

Szerencsére az otthon homlokzatának korszerűsítése nem feltétlenül okoz gondot. Mire ügyeljünk, mielőtt nekilátunk?

  Dekopanel falburkolat hőszigetelt homlokzaton   1. 5C° felett burkoljuk csak a homlokzatot, mivel a legtöbb burkolólap felragasztásához a külső hőmérsékletnek legalább ilyen melegnek kell lennie. Egyes fugázó anyagokat csak 15C°felett lehet használni, így akár ez is lehet a minimális hőmérsékleti határ, ha olyan burkolatot rakunk fel, amit fugázunk is.

2. Vegyük figyelembe, hogy általában a homlokzatburkoló lapoknak nagy a súlya, így a rögzítésnek igen nagy jelentősége van. Ez akkor okozhat problémát, ha már van hőszigetelés a házon. Ilyenkor nagyobb figyelmet kell szentelni annak, hogy a burkolat ne hőszigetelés felszínén található ragasztóágyba beágyazott üveghálóra legyen rögzítve, mert úgy könnyen leszakadhat. Ha odafigyelünk arra, hogy a hőszigetelésnél már ezt a hálót is dübelezzék, rögzítsék bele a betonba, téglába, akkor a díszburkolat is biztonságosan rögzíthető majd a szigetelésre.


3. A Rozsnyói Díszburkolat könnyített műburkolatokat gyárt, így esetében nem kell tartani attól, hogy túl nagy súlyt kell a homlokzatra rögzíteni, de természetesen ha szigetelt falra, ha közvetlenül a téglára, betonra helyezzük fel, a ragasztást csak akkor kezdjük el, ha a fal száraz és sima. Előzőleg feltétlenül vakoljuk simára a falat (fröcskölt ala­pozó és alapvakolat).


Kastello homlokzati díszítés
4. Számoljuk ki, hogy a kiválasztott díszburkolatból hány négyzetméterre lesz szükségünk. Érdemes megkérdezni akár még vásárlás előtt, hogy a gyártó mit javasol. A nem szimmetrikus lapoknál mindig jobban kell ügyelni erre, a vágható, formázható burkolatoknál pedig különösen vegyük számításba a leeső, már nem felhasználható darabokra. A normál lapok mellett különböző speciális lapok is kaphatók, például különböző mé­retű saroklapok vagy speciális la­pok az ajtó- és ablakáthidalások burkolására.