Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogy szépítsd a házadat ll.

Hogy szépítsd a házadat ll.

Az első részben írtunk egy családi ház lábazatának újjávarázsolásáról a hajlítható kő falburkolat segítségével, most a második számú rém következik:

A kerítés

...az a kis gonosz beton kerítéslábazat is úgy el tud csúnyulni...

Tételezzük fel, hogy átküzdöttük magunkat házunk lábazati részeinek felújításán, ami ha számvetést készít az ember, a mérleg mindenképpen pozítív. https://www.ko-tegla.hu/ez_erdekelhet_blog/hogy_szepitsd_a_hazadat_l_63 Igen ám, de valóság szembe fog jönni, ha kimegyünk a kertbe. Évek alatt az a kis gonosz beton kerítéslábazat is úgy el tud csúnyulni, hogy még a tyúkok sem szívesen mennek a közelébe -ha vannak persze.

A tövében bokrosodó csalán egy darabig még hasznosnak is bizonyul, mert legalább nyáron eltakarja. Jó időben, ha kimegyünk grillezni próbálunk úgy fordulni, hogy ne is lássuk. Honnan tudjuk meg azonban, hogy eljött az idő a lábazat szépítésére? Biztos jel, ha a házból kilépve a másik irányba indulunk el, még ha kerülő is.

Mit tegyünk?

Szerencsére van már egy kis rutin, a ház lábazatának felújításából, kezdhetjük nézegetni a különféle burkolatokat. A falburkolat, vagy kerítésburkolat kiválasztásánál, körültekintőbben kell eljárni az időjárásnak való kitettség miatt. Bármit választunk is a fedlapot ne hagyjuk ki, és a kerítés tövébe szórjunk nagy szemű kavicsot, hogy a burkolat ne a sáros-nedves földbe érjen, mert a felszivárgó nedvesség télen bizony jéggé alakulhat, ami elkezdi a kártékonykodást. Megvan tehát a döntés, de milyen szempontok szerint válasszunk burkolatot?

Nézzük!

Sok-sok burkolatunk között van egy 3 cm széles, és hosszában gyárilag előre darabolt kövekből álló termékcsalád az EVIA soroskő, ami kerítéslábazaton, és kerítésoszlopokon különösen jól mutat. 

https://www.ko-tegla.hu/evia_kolostorko_falburkolat/evia_rozsda

A viszonylag kis darabokból álló rendszer nagy előnye, hogy el lehet csalni a betonfelület egyenetlenségeit, zsaludeszka kiemelkedéseket. Nagy színválasztékban áll rendelkezésre, nem kell hozzá sarokelem és házilag felburkolható. A burkolást lehet folytatólagosan végezni, bármikor abba lehet hagyni ha rossz az idő, vagy éppenséggel időnk sincs.

Mi az előnye ennek a díszburkolatnak?

A 10 kg-os dobozokat viszonylag könnyű pakolászni, és a vágásnál keletkező hulladék is minimális, nem kell fugázni, tehát általában könnyű vele bánni.

Milyen tartós ez a burkolat?

Természetesen a jó kivitelezés sokat számít, de maga a burkolat is jó konstrukció, mivel az apró darabok az 1 miliméteres illesztési hézag miatt melegben nem fogják feszíteni egymást. Az anyaga könnyűbeton, a színezékek pedig a térkő színezésnél jól bevált vas-oxidok. Impregnáló alkalmazását kifejezetten ajánljuk, mivel a por és sár okozta szennyeződés nagy része akár egy kiadós eső alkalmával is eltűnhet. A munkában akár családtagjaink is segíthetnek, az egyes darabok nagyon könnyűek.

https://www.ko-tegla.hu/evia_kolostorko_falburkolat/evia_rozsda_barna

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk hír