Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Homlokzatburkolás - 2. rész

Homlokzatburkolás - 2. rész

Milyen legyen a homlokzat megjelenése? 

Ha nem mindennapi homlokzatot szeretnénk, akkor érdemes időt szánni arra, hogy legyen benne valami kis extra. Mivel dobhatjuk fel megszépített házunkat? Adunk néhány tippet!

1. Világítás: Néha egy majdnem tökéletes homlokzatból éppen hiányzik az a kis valami különlegesség. Ilyenkor a külső világítás gyakran különbséget tesz a csupán szépnek tűnő ház és a tömegből kiemelkedő házak között. Néhány jól elhelyezett spotlámpa teljesen megváltoztathatja a ház megjelenését. Világítsa az ablakokat és az ajtókat, tegyen fényeket az őket körülvevő függő növényekbe, borostyánba, rácsokba, vagy LED-es lámpákkal emelje ki az falakat. Extra öko pontokért válassza a napelemes lámpákat!

 

 

 

2. Ha igazán szeretné, hogy teljes legyen az összkép, akkor igazítsa kerítésének lábazatát is házának homlokzatához. Ha visszaköszönnek a jól látható homlokzati elemek a ház-és kerítéslábazaton, az ízléses és stílusos.

 

3. Ugyan a fehér házak szépek és ízlésesek, de gondoljunk arra, hogy a fehér homlokzat tisztítása nagyon nehéz, hiszen az időjárási elemeknek kitéve folyamatosan éri az eső, hó, a szél által felvitt por. Érdemes tehát olyan burkolatot használni, amin nem túl hamar látszanak majd meg ezek a hatások. Ilyen például a Mountain falburkolónk. A belőle készült lábazati, vagy kerítésburkolat nem igényel különösebb karbantartást, nem látszik rajta annyira az elkoszolódás. 

 

4. Ne felejtsen el konzultálni a szomszédaival, mielőtt drasztikusan változtatna házának külsején - lehet, hogy nem lesznek túl boldogok, ha túlságosan megváltoztatja a környék látványát. Ha sokáig szeretne még velük jó viszonyt ápolni, érdemes a tervezett módosításokat nekik is elmesélni.

 5. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ha felújítjuk a homlokzatot, akkor a korábbi ablak-és ajtókeretek hogyan fognak beilleszkedni az új miliőbe. Lehet, hogy át kell majd festeni, vagy úgy kell eleve tervezni a díszburkolatot, hogy a régi keretek mellett is jól mutasson. Ne rontsuk el az összképet!