Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával, szép otthon!

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával, szép otthon!

 

 

Kis csúnya házunkból, kevés pénzből, saját munkával szép otthon!


 

 
 
Évekig nézegettük ezt a rettenetes udvari homlokzatot, iparost meg sem mertünk kérdezni, hogy mennyibe kerülne rendbehozni. Azt kellett eldöntenünk, hogy spóroljunk –e ablakokra, de akkor már kell a párkány, ha párkány, akkor kell az eresz, ha kell az eresz, akkor kell a térkő, mi lesz a kapuoszlop ronda betonjával…már kezdtünk az egészről lemondani.
 
 
Az áttörést tulajdonképpen a kapuoszlop díszítésének megoldása hozta, mert szerkezetileg stabil volt, csak valamilyen könnyű, házilag is felrakható díszburkolatot kellett találni. Ez lett a DekoPanel. A további jó hír az volt, hogy ebből lehet rendelni nagyobb, 50x100 cm-es táblákat, amiből több díszítő elemet is lehetett készíteni,  ablakpárkányhoz, ajtófülkéhez. Osztottunk-szoroztunk, végül is vettünk egy vödör festéket 10000 Ft-ért, 20000 Ft. a díszburkolat, 5000 Ft. egy bontott ablak, 5000 ft-ért berakta egy ismerős.
 
 
Ezeken kívül már csak egy zsák csemperagasztó és egy zacskó fűmag kellett a projekthez, meg a saját munka. A legutálatosabb a gázcső megtisztítása és lefestése volt abban a magasságban. A ház falán lévő lyukrendszer javítgatása inkább a türelmünket tette próbára, de hát szóba sem jött a nemesvakolat és a szakmunka finanszírozása. Kötöttünk néhány kompromisszumot, de hát a teljesség igénye nélküli házi projektekben ez benne van, és nem bírtuk volna további négy évig a napi munka után azt a homlokzatot nézegetni. 

 

A nagy ötlet az ajtófülke kiburkolása volt, ezt viszonylag kevés helyen alkalmazzák, szerintem nagyon feldobta a házat. A párkányok már gyorsan mentek, a kapuoszlop is meglett egy nap alatt. A DekoPanel burkolatokhoz lehet kapni javító tapaszt, amivel saját színében össze lehet növeszteni a sarkokon lévő lapokat, és így olyan mintha terméskőből lenne az oszlop kirakva. Hála a díszburkolat-ötletnek,az amúgy jellegtelen épület igazán gyönyörűséges kis otthonná vált. Összességében 50000 Ft-ból egy hét alatt igen látványos dolgot csináltunk, amikor belekezdtünk magunk sem hittük volna!
 
 
 
Ilyen volt, ilyen lett! :)
Tartalomhoz tartozó címkék: hír blog cikk