Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mire figyeljünk fúgázáskor?

Mire figyeljünk fúgázáskor?

A hidegburkolatok fugakialakítása nem csupán esztétikai kérdéseket vet fel, de magát a burkolat minőségét, élettartamát és a felület takaríthatóságát is befolyásolja, hogy hogyan fugázzuk ki.

 

A fugázó anyag

A fugázó anyag kiválasztásánál több dologra is figyelnünk kell. Csempéhez, járólapokhoz a megfelelő árnyalat kiválasztása az első szempont, de ügyelni kell rá, hogy milyen legyen a bekevert fúga sűrűsége, hogy amikor kiszárad, egységes felületű maradjon, ne töredezzen be. Ehhez nem szabad túl híg fugázó anyagot kikeverni. A kiválasztott burkolat nedvszívó képessége is fontos szempont, erről kérhetünk és kapnunk is kell megfelelő tájékoztatást attól a kereskedőtől, akinél a burkolatot kiválasztottuk.

Fontos, hogy ha kész fugázó anyagot választunk, pontosan tartsuk be a keverési utasításokat, gyakorlatilag szó szerint. Érdemes gépi keverőszárat használni, hogy homogénebb masszát kapjunk, így elkerülve, hogy levegős, buborékos maradjon.

 

A fuga kitöltése

Mielőtt bekennénk a fugaközökbe a fugázóanyagot, kicsit nedvesítsük meg a réseket, de a fuganyílásokban ne álljon a víz. A csempék, lapok közé a fugázó anyagot a lehető leggyorsabban kenjük be fugázógumi vagy szivacs segítségével, arra figyelve, hogy egyenletes mélységet érjünk el. Fugázás után a burkolatról a felesleges fugaanyagot nedves, de nem túl vizes szivaccsal távolítsuk el.

A teljes száradásig még néhány apróbb hibát ki tudunk javítani, továbbra is ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vizes a szivacs, valamint minden törlésnél mossuk tisztára. A végleges száradást követően már csak egyszerűen töröljük át a burkolatot egy puha, tiszta ronggyal, hogy a fennmaradó vékony fugaréteget is eltávolíthassuk.

 

Sikeres munkát kívánunk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk dekopanel