Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogy szépítsd a házadat lV.

Hogy szépítsd a házadat lV.

Egy idő után kezd elkeserítővé válni a papírdobozokkal beterített...

 

Nappali, konyha

 

Gyakran van úgy, hogy gyorsan kell költöznünk nincs idő a munka mellett leendő otthonunkat előre véglegesre megtervezni, sőt befejezni, így azután költözés után sokszor sokáig velünk maradnak a banános dobozok lkész otthonunkban a falak mellett.  Egy idő után kezd elkeserítővé válni a papírdobozokkal beterített, amúgy hőn áhított kis birodalmunk látványa.

Nehéz is fogást találni a problémán,  csupasz fehér festett falak mindenhol, szerencsés esetben a padlóburkolatok már elkészültek, van már kanapénk, fotelunk a nappaliban, ahová le lehet rogyni este bámulászni a dobozok közül kikandikáló televíziót. Ezzel csak az a baj hogy ez lenne az egyik fő élettér, a konyha mellett, és valami gyors megoldásra lenne szükség, hogy legalább egy pontja legyen az otthonunknak ahol jól érezhetnénk magunkat amíg megszűnik a káosz. A hajlítható kő jellegű falburkolat egy jó megoldást adhat erre a helyzetre, mert az egyszerű,  gyors, továbbá hulladékmentes burkolást magunk is el tudjuk végezni egyetlen hétvége alatt. 

Nézzük meg hogyan! 

 

A hajlítható kő falburkolatot tiszta dobozokban házhoz hozza a futár, négy kis dobozban elfér 8 m2 falburkolat. Soros jellegű, fuga nélkül felrakható burkolatot válasszunk, ezzel sokkal gyorsabban dolgozhatunk, a szabálytalan kő alakú falburkolat viszont nagyon hangulatos tereket láttat. Ez a mennyiség kb. 60 ezer forintba kerül, futár kb.5 ezer forintért ki is szállítja, és pont elég a nappaliban a tévés főfal dekorációjához, vagy a konyhában egy rusztikus falburkolat elkészítéséhez.

 

Tufa soros falburkolat

https://www.ko-tegla.hu/tufa_dekopanel?keyword=tufa

 

 

https://www.ko-tegla.hu/dekopanel_falburkolat

 

 

Vulcano falburkolat

https://www.ko-tegla.hu/vulcano_457?keyword=vulc

 

 

A felburkoláshoz mindössze néhány kellékre lesz szükségünk, kell egy tapétavágó kés, egy léc, egy darab deszka, amin darabolhatjuk a falburkolatot. Szükség van továbbá egy vödörre, egy keverőszárra, és egy fúrópisztolyra. Ehhez a mennyiségű falburkolathoz összesen egy zsák S1 minősítésű ragasztóra lesz szükségünk, amit az ajtón kívül is megkeverhetünk. A legnagyobb probléma egy lakott otthonban a falburkolat felrakásánál keletkező por és hulladék, de ezzel a díszburkolattal nagyon tisztán lehet dolgozni. Nagy előnye ennek a falburkolatnak, hogy könnyen sarokra hajlítható!

 

https://www.youtube.com/watch?v=HUU24GixjhI

 

A kevés falburkoló hulladék és maradék ragasztó belefér a csemperagasztó zsákjába. Ne igyekezzünk a vödör és a szerszámok vízigényes azonnali megtisztításával, mert a műanyagról a vödör hajlítgatásával a száraz csemperagasztó könnyen leválik, a glettvasat, spaklit elég nagyjából eltisztítani, később visszanedvesítve könnyen elpucolhatjuk ezeket. A falburkolat elemei között kinyomódó kevés ragasztót ne maszatoljuk bele a felületbe, mert onnan nehéz eltávolítani, várjuk meg a másnapot, és a spakli élével könnyen belepattinthatjuk az alá tartott szemétlapátba. Ezután már csak a vödröt kell szemetestől elsuvasztani valahová, és most már elégedetten nézhetünk körül. Saját munkával megspóroltunk egy csomó pénzt, ráadásul nem kellett fél évet várni az iparosra sem.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk hír