Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egyszerűen kőszerű...

Egyszerűen kőszerű...

De miért is pont a hajlítható falburkolat?

 

 

Aki nem éri be a fehér falakkal sokféle anyag áll rendelkezésére a burkoláshoz, a választás nem egyszerű, az alábbiakban megpróbáljuk bemutatni a különféle falburkolat típusok előnyeit, hátrányait. lehetetlenség volna mindet bemutatni, így most csak a két leggyakkoribb burkolatot tudjuk a hajlítható, kő jellegű burkolatunkkal összehasonlítani.

Tégla falburkolat

 

Az egyik legrégebbi falburkoló, egyben építőanyag. Égetési eljárással készül, nagyon nagy méret és színválaszték áll belőle rendelkezésre. Igazán otthonos, mutatós, és sok külső és belsőépítészeti stílus alkalmazza a téglaburkolatokat. Új lakásoknál, családi házaknál eleve be lehet tervezni, melyik falrészlet készüljön téglából, de akár az összes fal is állhat ebből a falburkolatból. Ez így egyszerűnek is tűnik, de ha utólag szeretnénk téglaburkolatot sok problémával szembesülünk.

Először is sok helyet foglal, nehéz, drága a szállítása, ezért inkább a szeletelt, vagy vágott tégla alkalmazása kézenfekvő, ám itt is megjelennek a kérdések. Egy kész lakásban a burkolás leginkább földrengés utáni állapotra emlékeztet. Por és törmelék, minden mennyiségben, gyakorlatilag kivitelezhetetlen tiszta munkát végezni, hacsak a méretre vágás miatt nem ingázunk az udvar és a lakás között. Nyilván a költségek jóval magasabbak lesznek így, a végén meg persze fugázni kell, ami akár 10000 ft/m2 is lehet a szeletelt tégla falburkolat árán, és a felburkolási költségen felül.

Kastello téglaburkolatainkról

Ez a falburkolat könnyűbetonból készül, sokkal vékonyabb és könnyebb, mint a vágott tégla. Nem kell feltétlenül flexxel darabolni, a hátlapján történő erős karcolás mentén törhető, a széleket pedig harapófogóval el lehet munkálni. Ez kétségtelenül jobban hangzik, de nagy felületnél a flex azért gyorsabb. A kastello falburkolat sokféle színben kapható, pormentesen kartondobozban lehet szállítani.

Nem kell hozzá sok csemperagasztó, az erkélyen, vagy az előszobában be is lehet keverni. Ezt a Kastello falburkolatot nem kell külön fugázni sem, lehet olyan csemperagasztókat kapni, amelyek tartalmaznak nagyobb szemcséket, és a kinyomódott ragasztó is elég a rusztikus lesz a fuga képzéséhez.

Természetes kőzetekből készült falburkolat

Sokunknak álma egy szép kőburkolat, ennél eredetibb építőanyagot, burkolatot el sem lehet képzelni. Számtalan, gyönyörűbbnél gyönyörűbb formában dolgozzák fel, de sajnos egy berendezett szép tiszta otthonban egy kőburkolat  kivitelezése anyagilag, idegileg egyaránt nagy terhet ró ránk. Egy kőből készült falburkolat után rengeteg sitt, szemét és por elszállításáról is kell gondoskodni. Gyakorlatilag teljes felújítás, festés követi a sokszor csak néhány m2 falburkolat kivitelezési munkáit.

Hajlítható köveinkből készült falburkolat

Ugyan nem kő, de az alkotórészei igen! Természetes kőzetőrlemények, lisztek, különféle szemcsenagyságú homok, kavics és ásványi oxidfestékek képezik a titkos recept összetételét. Ami a rendszert hajlíthatóvá teszi egy vizes bázisú műgyanta ami a víztartalma elvesztésekor, száradáskor térhálósodik, és szerkezetébe köti a különféle szemcséket. A felületi struktúrák kialakításánál segítségül hívtuk a természetet, és homokkövek felületéről vettük le a sablonok mintáit. Az így kapott félkész falburkolat színeit azután ügyes kezek festik bele az anyagba, így a festék tapadása 100 %-os. Kartonpapír dobozban könnyen, tisztán szállítható, 2 m2 falburkolat súlya 7-8 kg, mintegy tizedrésze a kő, vagy téglaburkolatokénak.

Darabolni egyszerű tapétavágó késsel lehet, minimális hulladék kíséretében. A felragasztása is jóval egyszerűbb egy kő falburkolaténál, ragasztáskor nem csúszik le. A nagy, 94x46 cm táblákat tetszés szerinti formákra szabhatjuk, de több előre darabolt méret is rendelkezésre áll ebből a falburkolatból. Sarokra is könnyedén hajlítható ez a falburkolat, de lehet hozzá kapni a saját anyagából készült saroktapaszt is, amivel igazán természetessé tehetjük ezt a nagyszerű falburkolatot.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk hír