Tisztelt Vásárlóink! Weboldalunk sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Sarok javító tapasz alkalmazása

Sarok javító tapasz alkalmazása

A falburkolatok egyik sarkalatos kérdése, pontosan a sarkok találkozásában rejlik. Nagyon bosszantó amikor megvásároljuk a falburkolatot, majd felrakás közben, rossz esetben a végén derül ki, hogy a sarkok találkozásánál az egyik oldalról a burkolat lapja látszik, viszont a másik oldalról csak az éle.

A falburkolatok egyik sarkalatos kérdése, pontosan a sarkok találkozásában rejlik. Nagyon bosszantó amikor megvásároljuk a falburkolatot, majd felrakás közben, rossz esetben a végén derül ki, hogy a sarkok találkozásánál az egyik oldalról a burkolat lapja látszik, viszont a másik oldalról csak az éle. Ez a jelenség a kőburkolatok, díszburkolatok esetében elég zavaró. Mindenképpen az a szerencsésebb ha vásárlás előtt megnézzük, hogy az adott falburkolathoz milyen sarokkialakítási megoldás kapható. Sok falburkolathoz készít a gyártó sarokelemet, ezek legyártása azonban drága, ráadásul ha oszlopokat is akarunk burkolni a számolásnál először a matematikai képességeinkben kezdünk kételkedni, hogy miért jön ki végeredményként a burkolat árának a háromszorosa. Nézzünk meg egy 40 cm x 40 cm-es oszlop esetében, a burkolat gyakorlatilag csak sarokelemből áll. A DekoPanel díszburkolat két alternatívát is kínál erre a problémára. Az egyik a thermoflexibilitás ami alkalmassá teszi a darabokat a sarokra hajlításra. Ehhez sajnos el kell kérnünk a (de ugye nem lesz semmi baja típusú) hajszárítót vagy venni egy egyszer használatos, barkács minőségű hőlégfújót ami napokra égett műanyag szaggal tölti fel otthonunk levegőjét. Az eredmény amúgy jó, de minden jó megoldás helyett van egy még jobb megoldás! 2016-tól minden DekoPanel termékünkhöz gyártunk, forgalmazunk egy saroktapaszt, amivel a terméket saját alapanyagához megegyező színűre össze lehet „forrasztani” a sarkok találkozásánál. Az eredmény több mint jó, mert az így „összenövesztett" kövek ráadásul úgy néznek ki mint ha egy darabból készült sarokkövek lennének.

A sarok javító tapasz

Ez az anyag egy gyurmaszerű tapasz, a dekopanel falburkolatok sarokillesztéseinek összeforrasztására szolgál. Minden színhez rendelhető, 0.5 kg-os kiszerelésben. Ez a mennyiség kb. 4 fm sarok javítására elég, átlag 3 mm rés kitöltéséhez. 

Használati útmutató 

A zacskó tartalmából vegyünk ki egy keveset, és nyomkodjuk a résekbe ujjunkkal, vagy spaklival. Igyekezzünk kissé szabálytalan, kőszerű hatást elérni. A tapasz vízvesztésre köt, a levegő hőmérsékletének függvényében. A száradási idő 30-60 perc. 30 fok körüli hőmérsékletnél érdemes a zacskót fedeles vödörben tartani. Munka közben ha szárad egy kicsit a tapasz néhány csepp vízzel javíthatunk az állagán, hogy ne potyogjon ki a résekből. A tapasz színe kezdetben eltér a burkolat színétől, teljes száradáskor viszont már nagyon hasonló. Ilyenkor egy kicsit meg kell kapargatni, el-antikolni a sarkot, ezzel el is készült a felület. Az anyag diszperziós ragasztó felhasználásával készül, nem mérgező. A kézről és a szerszámokról vízzel vízzel el lehet távolítani, használatkor érdemes gumikesztyűt használni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk